Beautyrest by Simmons Quintessence 21 cm-Firm

Vorige Artikel 2 van 5 Volgende
€ 1.259,00 (inclusief btw)

Beautyrest by Simmons Quintessence 21 cm Firm 

Deze unieke matras is gemaakt van het echte Talalay latex door Latex International in de VS. Een uniek dragend comfortabel matras. 

Kern: 

bovenlaag: 5 cm Talalay - irm

onderlaag: : 16 cm Dunlop latex  stevig 86 kg/m3

Tijk: Super stretch - Polyesther/Viscose/Elastan 

Garantie; 10 jaar volledige garantie op productie fouten 

Over Talalay latex:

Dunlop rubber of een Talalay latex matras?

Het melksap van de Hevensea Brasiliensis boom kan op meerdere manieren tot rubber gemaakt worden.  De Talalay methode om het rubbersap te bewerken is  superieur is aan rubber gemaakt via de Dunlop methode. Hier zijn een aantal redenen voor. Die we hieronder stuk voor stuk zullen behandelen.

Dat blijkt ook wel uit de tijd benodigd voor de productie. Voor een matraskern gemaakt volgens de Talalay methode is er maar liefst 14 uur nodig, terwijl een Dunlop kern in slechts een uur tijd klaar kan zijn.

Ventilatie

Talalay is maar liefst vier keer zo ademend als een standaard latex matras. Dat komt omdat het materiaal luchtiger is en met een grotere celstructuur. die bereikt wordt door het vulcanisatie proces. ( bevriezing en verhitting in een vacuum) . Dunlop rubber is een dichter materiaal met kleine cellen.

Drukverlaging

Ook hier wint Talalay. Deze schuimrubber variant is maar liefst 33% meer drukverlagend dan andere soorten. Dit komt vanwege het vacuum trekken tijdens het productieproces. Hierdoor zit er veel meer 'rek' in. Het materiaal vormt zich dus veel beter naar het lichaam, waardoor de druk beter verdeeld wordt en het lijk t alsof u op een wolkje ligt. 

Duurzaamheid

De cellen in een Talalay latex matras zijn rond. Terwijl de Dunlop methode zorgt voor cellen in de vorm van een sneeuwvlok. Als het materiaal onder spanning komt te staan, breken ronde cellen niet. Een sneeuwvlokje wel. Daarom is deze rubbersoort tot wel drie keer sterker dan conventionele alternatieven.

Uniformiteit

Een Talalay latex matras is door en door hetzelfde. Het materiaal is zeer uniform. Terwijl Dunlop rubber boven op zachter is, en onderaan steviger. Tijdens het harden zakken de latexdeeltjes namelijk langzaam naar beneden. Waardoor het schuim onderop dichter wordt.

Bij een Talalay latex matras kan dit niet, omdat tijdens de productie het schuim wordt bevroren. Hierdoor blijven de deeltjes op de plaats.

Ondersteuning

De ondersteuning van een echte Talalay natuurlatex matras is progressief. Dit houdt in, dat hoe meer druk er op het materiaal wordt uitgeoefend. Des te meer geeft het materiaal tegendruk. Dus als er een zwaarder persoon op ligt, zal deze van nature een krachtigere mate van ondersteuning krijgen dan een lichter persoon. Precies zoals het hoort! Deze matrassen bieden dus een perfecte combinatie van ondersteuning en drukverlaging. Daarom is het ook niet nodig om deze matrassen in verschillende stevigheden te verkopen, omdat ze vanuit het materiaal geschikt zijn voor ieder postuur. 

Kom deze unieke matrassen ervaren. 

 

© 2010 - 2023 Boxspringbeds.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel